Konkurs literacki "Alternatywny Czerwony Kapturek"

Zapraszamy do udziału w naszej zabawie – napiszcie swoją wersję Czerwonego Kapturka!

Każdy z nas zna bajkę o Czerwonym Kapturku. Ale czy zastanawialiście się, jak mogłaby potoczyć się historia, gdyby jej bohaterowie byli inni, niż by się wydawało..? Czy Czerwony Kapturek mógłby zjeść wilka? Albo babcia mieć super moce? Puśćcie wodze fantazji i napiszcie historię wilka i Czerwonego Kapturka na nowo! Ale uwaga, jest jeden warunek – tym razem wilk musi być bohaterem pozytywnym!

Uczestniczyć w konkursie może każda osoba pełnoletnia, bez względu na pisarskie doświadczenie czy umiejętności – oceniać będziemy nie tylko kunszt pisarski, ale i pomysłowość!

NAGRODY:

• 1x udział w naszych “Wilczych warsztatach” (w najbliższych planowanych wstępnie na 20 sierpnia albo kolejnych) + publikacja na naszej stronie www i FB
  • 3x publikacja na stronie www i FB

Termin: do północy dnia 13 sierpnia 2022.

Zasady: opowiadanie o długości do ok. 1000 słów, prozą, po polsku, dotąd niepublikowane i napisane w 100% przez siebie, należy przesłać w postaci pliku doc, docx lub odt na adres kontakt@fundacja-save.pl pisząc w tytule “Konkurs literacki”. W pliku opowiadania należy umieścić tekst: [Imię i nazwisko autora], [adres email], zgłoszenie na konkurs literacki „Alternatywny Czerwony Kapturek“ Fundacji SAVE.

Tutaj znajdziecie szczegółowy regulamin: REGULAMIN
Warunkiem otrzymania nagrody jest przesłanie przez laureatów podpisanego oświadczenia: OŚWIADCZENIE LAUREATA

Zapraszamy do zabawy!